Tratamentele cu ozon sunt complementare, adjuvante și în unele cazuri, decisive în accelarea vindecării într-o mare varietate de afecțiuni printre care: artro-reumatice, vasculare și neurologice, imunodepresie și patologie infecțioasă, patologie durerosă cronică, cosmetică și dermatologie.

Ozonoterapia are efecte dovedite clinic în recuperarea postoperatorie, reducerea efectelor secundare post chimioterapie în cazul tumorilor maligne și de asemenea, este folosită cu rată mare de succes în stomatologie, în cazurile de parodontoză, carii explozive, afte și post implant.

Terapia cu ozon este unul dintre puținele tratamente eficiente în cazurile de osteonecroză.

Ozonoterapia reprezinta o terapie bazata pe injectarea sau insuflarea in organism a unui amestec ozon-oxigen, prin diferite tehnici, care in anumite domenii patologice poate obține rezultate terapeutice neasteptate.

În timpul primului război mondial, medicii germani au aplicat ozonul pentru tratarea rănilor infectate datorită proprietăților sale antibacteriene. Mai târziu, au descoperit că are aplicații terapeutice mai largi, grație proprietăților sale antiinflamatorii.

În iunie 1995, s-a realizat clasificarea a 61 de abordări ale ozonului în medicină alternativă. Din mai multe motive, termenul „complementar”, pare a fi mai mult apropiat de cel de „alternativ” şi cu această semnificaţie va fi utilizat. Printre mai multe subgrupări se regăsesc tratamentele farmacologice şi biologice ce implică utilizarea agenţilor oxidativi (ozonul şi peroxidul de hidrogen).

În ultimele decade a fost manifestat un larg interes pentru extinderea orizontului medical, însă din nefericire unele instituţii medicale ce practică medicina alternativă, nu au protocoale standardizate şi au practici pe bază empirică.

Toxicitatea ozonului a devenit subiect de dezbateri şi un motiv de nesiguranţă pentru pacienţii cu ozonoterapie în curs. Există în momentul de faţă două şcoli ce impun păreri în această privinţă: una pledează pentru toxicitatea absolută a ozonului şi cealaltă este de părere că ozonul poate fi utilizat ca potenţial agent terapeutic. Eigenblutbehandlung sau O3-AHT a fost pentru prima oară descris în 1954 de către Wehrli şi Steinbart şi constă în expunerea ex-vivo a sângelui uman la un amestec de oxigen terapeutic şi ozon (O2-O3) pentru o perioadă scurtă de timp urmată de reinfuzia sângelui la donor.

Prin urmare: activitatea dezinfectantă a ozonului este bine cunoscută, ozonul fiind folosit la nivel mondial pentru sterilizarea apei. Utilizarea ozonului în scopuri medicale complementare este mai puţin cunoscută, pentru că, în cea mai mare parte, acesta a fost folosit într-un mod empiric, fără o bază raţională şi control corespunzător. În ciuda acestui fapt, utilizarea de doze de ozon standardizate pot determina formarea de specii reactive de oxigen, activatori fiziologici naturali ai mai multor funcţii biologice. Câteva dintre mecanismele de acţiune au fost elucidate şi pe baza conceptelor de farmacologie clasică a devenit posibilă raţionalizarea şi optimizarea aplicaţiilor clinice. O observaţie interesantă este legată de faptul că ozonul, fiind un oxidant, poate regla activitatea enzimelor intracelulare anti-oxidante implicate în inhibarea răspunsului la stesul oxidativ responsabil pentru bolile degenerative şi îmbătrânire. Printre căile de administrare ale ozonului, procedura de autotransfuzie, ce constă în expunerea sângelui la ozon, adică la stresul oxidativ calculat şi de scurtă durată, pare o metodă sigură, simplă, ieftină şi capabilă a fi ajustată la diferite stări patologice.

Afecțiuni Tratate

\
Afectiuni
artro-reumatice

hernia de disc cervicala şi lombosacrată

artroza cervicală

dureri cervicale

lombosciatica

gonartroza (artroza genunchiului)

periartrita scapulo-humerala acuta si cronica artroza gleznei, genunchiului, şoldului, umărului, cotului, articulaţiilor mâinii şi piciorului

patologie traumatică sportivă

Afecţiuni
vasculare şi nerulogice

ulcere necrotice, vasculare, diabetice şi posturale cu dublă acţiune (antiseptică si cicatrizantă)

arteriopatie obliterantă

vasculopatie diabetică

retinopatie diabetică

alterarea microcirculaţiei (cardiopatie isehemică, îmbătrânire prematură, disfuncție erectilă, astenie psiho-fizică, depresie)

Imunodepresie
şi patologie infectioasă

hepatite virale -B si C

infecţii virale, bacteriene, micotice, herpes zoster

sindrom de imunodeficienţă dobândită

infecţii cutanate (răni infectate, ulcere vasculare şi traumatice)

Cosmetică
şi dermatologie

combaterea efectelor îmbătrânirii (anti-ageing): reducerea ridurilor, dispariţia aspectului de “coajă de portocală” din celulită, tratamentul vergeturilor

tratamentul cicatricilor, acneei-redând pielii un aspect catifelat fără depozite sau pete

adjuvant în curele de slăbire

reducerea ectaziilor venoase mai ales la nivelul coapselor şi gambelor

tratamentul infecţiilor fungice ale pielii şi unghiilor

Afecțiuni
stomatologice

carii explozive

boala parodontală

endodonţie

afte bucale

trismus

pre şi post implantologie

Oncologie
și tumori maligne

pre şi post chimioterapie – îmbunătăţeşte efectul chimioterapiei şi reduce foarte mult efectele secundare post tratament

Terapie preoperatorie
şi postoperatorie
Patologia
dureroasă cronică

combaterea efectelor îmbătrânirii (anti-ageing): reducerea ridurilor, dispariţia aspectului de “coajă de portocală” din celulită, tratamentul vergeturilor

tratamentul cicatricilor, acneei-redând pielii un aspect catifelat fără depozite sau pete

adjuvant în curele de slăbire

reducerea ectaziilor venoase mai ales la nivelul coapselor şi gambelor

tratamentul infecţiilor fungice ale pielii şi unghiilor

TARIFE PROCEDURI

\

Consultație (Anamneză pacient) – 200 LEI

Autohemoterapie Majoră – 250 LEI

Autohemoterapie Minoră – 200 LEI

Infiltrații cu Ozon – 100 LEI

Sac cu Ozon – 200 LEI

Insuflație Rectală cu Ozon – 200 LEI

Insuflație Vaginală cu Ozon – 200 LEI

Ședință Debridare Picior Diabetic – 800 LEI

Picior Diabetic – Autohemoterapie + Sac Ozonat + Inflitrații – 450 LEI

alte servicii

\

Tratamente PRP

Tratamente Faciale

Tratamente Corporale