autohemoterapie majora, autohemotransfuzie mare cu ozon bucuresti

Autohemoterapia majoră este o metodă de tratament care foloseşte un amestec de oxigen-ozon, bine dozat, pentru tratarea sângelui. După expunerea la ozon, săngele este reintrodus în circulaţia pacientului pe calea unei perfuzii. Procedeul este simplu, nedureros, durează numai 30-40 min, dar poate aduce beneficii enorme, nu numai în anumite afecţiuni, dar şi pentru persoanele sănătoase.

Sub acţiunea amestecului de oxigen-ozon, sângele îşi măreşte capacitatea de a reacţiona şi neutralizează radicalii liberi de oxigen din organism. Aceşti radicali liberi de oxigen provin din procese fiziologice în anumite cantităţi, dar se pot produce în cantităţi mari în anumite afecţiuni (diabet zaharat, infecţii şi inflamaţii, boli vasculare, cancere, hepatite cronice, boli neurodegenerative) şi atunci devin periculoşi deoarece pot ataca celulele corpului (în special ADN-ul din nucleul celulei) şi pot provoca distrugerea lor.

 

Se consideră că ei determină îmbătrânirea celulelor şi implicit a organismului nostru. Neutralizând aceşti radicali liberi, protejăm organismul de degradare şi putem trăi mai mult şi mai sănătos.

Organismul nostru dispune de un sistem propriu de luptă cu substanţele oxidante, agresive, cu care vine în contact, sistem determinat genetic, dar acest sistem este uneori depăşit şi nu mai poate acţiona, dacă radicalii liberi de oxigen produşi sunt foarte numeroşi.

FAQs

Realizarea unei autohemoterapii majore nu comporta riscuri, deoarece amestecul gazos de oxigen-ozon vine în contact cu sângele într-un kit special care duce la o absorbţie practic instantanee a acestuia în sânge, urmata de preluarea ozonului de substanţele antioxidante din sânge. Cantitatea de sânge care se extrage este de 100-200 ml, procedura fiind similară unei scurte perfuzii.

Contraindicaţii sunt foarte puţine:

  • Hipertiroidia;
  • Deficitul de glucozo-6-fosfat dehidrogenază eritrocitara (boala genetică mai rară).

Dr. Ali Al-Assadi din cadrul Centrului de Excelenta in Ozonoterapie a absolvit cursuri postuniversitare de profil, acreditate de Colegiul Medicilor din Romania si de Ministerul Educatiei. El efectueaza toate procedurile medicale bazate pe Ozon (Autohemoterapie, Infiltratii, Insuflatii, Saci, Etc..). Este membru si lector in Societatea Stintifica Romana de Oxigen-Ozonoterapie si participa la congresele europene si mondiale de profil, pentru a cunoaste si practica toate noutatile din domeniu si cele mai recente protocoale (proceduri) terapeutice.